top of page

Az ADAPTO Integrált Igazgatási Rendszer használata krízishelyzetben

Hogyan válaszol a járványhelyzetre az ADAPTO?


Nagyon sok vállalat működése alakult át alapjaiban az elmúlt napokban. A folyamatok végrehajtása előrejelzés nélkül, éles üzemben, azonnali hatállyal változott meg.

Kis cégek még irányíthatók egy darabig kézi vezérléssel, amíg ki nem esik a vezető, de a nagyobb vállalatok sikere azon múlik, hogy a középvezetőik miként képesek a saját területükön átszervezni a munkát. A folyamatszervezés feladata lenne ennek a koordinálása, a problémák megoldása, ez a terület azonban nem lehet képes egy ekkora feladat végrehajtására rövid időn belül, erős támogatás hiányában.


Akik még nem használnak ADAPTO-t, azoknak most ajánljuk bevezetését!


Fel kell készülni a kiesett munkaerő pótlására, alternatív folyamatok létrehozására, folyamatok egyszerűsítésére, és az üzletmenet folytonosságának biztosítására akkor is, ha az alkalmazotti létszám a kritikus szintre csökken. Ezért az üzletmenet folytonosság tervezésnek és a folyamatszervezésnek kéz a kézben kell tevékenykednie, a lehető legkisebb redundanciával, de a rendelkezésre álló információk (folyamatszabályozások, dokumentációk) lehető leghatékonyabb felhasználásával.


Most van itt az ideje annak, hogy a szigetszerűen működő igazgatási tevékenység szétszabdaltságát megszüntessék, és egy hatékonyabb igazgatási rendszerre álljanak át, mert nincs se idő, se elég ember a redundáns és eltérő adatokat tartalmazó szigetrendszerek összefésülésére, adataik napra készen tartására


Az első eredménytermékek pár hónapon belül rendelkezésre állnak: 

  • átszervezett, dokumentált folyamatok 

  • üzletmenet folytonossági tervek

  • pandémiás és szállítói elemzések


Az ADAPTO segít az újjáépítésben is!


A középtávú eredmények közül a vállalat működésének dokumentálása az egyik legfontosabb. Még akkor is, ha átszervezik a folyamatokat, ha más feladatokat adnak a munkatársaknak, fel kell készülni arra, hogy nem minden alkalmazottat tud a vállalat megtartani. A kormányzat százezres munkanélküliséggel számol. Ez azt jelenti, hogy eddig prosperáló cégek esetében sem biztos, hogy meg tudják tartani az alkalmazottaikat.

A válság után bekövetkező helyreállítás egyik legnagyobb vesztesége lehet a vállalati tudás elvesztése. Ezért kritikus fontosságú, hogy a régi alkalmazottak helyére érkező újak pontosan tudják, hogy milyen feladatokat kell ellátniuk, a folyamatoknak milyen mérési paramétereit kell ellenőrizni a minőségi termék gyártásához. Ha a jelenlegi munkavállalói állomány ezt a dokumentációs feladatot nem végzi el, akkor lényegesen lassabb lesz a kilábalás, mintha jól szervezett vállalatot kellene feltölteni alkalmazottakkal.

Az ADAPTO-ban lerajzolt folyamatok könnyen, hagyományos szervezési módszerekkel optimalizálhatók. Az így megőrzött vállalati tudás az új, fellendülő gazdasági helyzetben az üzletnek a versenytársakénál lényegesen gyorsabb felpörgését teszi lehetővé.

 

Lépjen kapcsolatba velünk!


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page